Sprogimas

Vyriausioji epidemiologė: koronaviruso atvejų augimas lėtėja, yra stabilizacijos ženklų


Lietuvos vyriausioji epidemiologė Loreta Ašoklienė sako, kad koronaviruso atvejų skaičiaus augimas Lietuvoje ima lėtėti, yra ženklų, kad situacija pamažu stabilizuojasi, nors ir išlieka sudėtinga.

„Situacija išlieka sudėtinga ir epidemiologiškai nepalanki (...), bet susirgimų skaičiaus kilimas nebėra toks spartus, kaip buvo prieš keletą savaičių, kai turėjome susirgimų skaičių augantį vos ne dvigubai ar trigubai kiekvieną savaitę“, – LRT radijui pirmadienio rytą sakė L. Ašoklienė.

„Yra požymių, kad situacija stabilizuojasi ir reikia tik šiek tiek laiko, kad skaičiai pradėtų mažėti“, – teigė epidemiologė.

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas įvestas lapkričio 7 dieną. Karantino metu uždarytos kavinės, barai ir restoranai, sporto klubai, draudžiami renginiai, į sporto varžybas neįleidžiami žiūrovai, kai kurie moksleiviai perėjo prie nuotolinio ugdymo.

L. Ašoklienės teigimu, karantino rezultatai aiškiau turėtų pradėti matytis šią arba kitą savaitę, tačiau viruso plitimo tempas labai priklausys nuo visuomenės elgesio.

Pastarąją savaitę Lietuvoje vidutiniškai kasdien užfiksuojama maždaug po 1400 naujų koronaviruso atvejų.

nvsc.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode