Parama dėkojame




Sprogimas

Kaip rasti sau mylimą smilkalų kvapą, kuris nebūtų kenksmingas sveikatai?

smilkalaiSmilkalai yra puikus sprendimas norint pamedituoti ir atsipūsti po sunkios dienos. Ši priemonė tapo viena iš populiariausių prekių šiais metais, nes jos paskirtis gali būti išvystyta skirtingais būdais: smilkalus galima naudoti meditacijai, jogai, namų kvapui, dvasiniai kelionei į kitas šalis. Būtent dėl to, tai yra smagi dovana įkurtuvių progą arba tam žmogui, kuris turi savo dienos pradžios/pabaigos ritualą. 

Mitas, kad negalima rasti kokybiškų smilkalų?

Tiesa, nėra čia ko slėpti, kad rasti kokybiškus ir sveikatai nekenksmingus smilkalus gali būti nemažas iššūkis. Taip yra todėl, kad net eilinėje maisto prekių parduotuvėje galima rasti meditacinį kampelį, kuriame yra sudėti neva kokybiški smilkalai. Taip tikrai nėra! Dažniausiai tokie smilkalai būna kenksmingi sveikatai ir gali sukelti didžiulius galvos skausmus. Būtent dėl to reikėtų orientuotis į tam specializuotas parduotuves, kaip Mažoji Indija, kuri gali pasiūlyti tik kokybiškus ir sveikatai nepavojingus smilkalus!

Į ką atkreipti dėmesį renkantis smilkalus?

Viskas turėtų prasidėti nuo pačios smilkalų pakuotės - apžiūrėkite ją ir paieškokite tokių žodžių – natūralios smilkalų lazdelės. Šis užrašas būtent ir reiškia tą, kad smilkalai yra pagaminti tik iš natūralių ingredientų. Tai jau pirmas signalas, kad pasirinkimas nebus prastas. Tuomet reikėtų išsiaiškinti, kaip atsiranda smilkalo kvapas - žinant šią informaciją galėsite lengviau suprasti smilkalų sudėtinę dalį. Didžioji smilkalų dalis gaminama iš bambuko šerdies, o ši yra apdengiama specialiu aromatingu užpilu. Šis užpilas gali būti natūralus arba sintetinis, todėl rekomenduojama sintetinio ypatingai vengti!
Na, o tie, kas ieško sveikiausių ir kokybiškiausių smilkalų, tuomet turi ieškoti tokio varianto, kurs yra pagamintas naudojant tik natūralius augalinius elementus (jame neturi būti net bambuko šerdies). Faktas, kad bambukas smilkalui suteikia tvirtumo, tačiau kartu su juo ateina ir specifinis kvapas. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį ir į kainą - dažniausiai ji lemia smilkalų kokybę.

Sveiki ir kokybiški smilkalai

Ieškant tokių smilkalų reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad:

  • etiketėje parašyta, kad smilkalai yra pagaminti iš natūralių smilkalų lazdelių (natural incense stick)
  • įsitikinkite, kad smilkalų sudėtyje nėra jokių aliejų (net ir eterinių), nes šie smilkalo kvapą paverčia dūminiu (šis yra kenksmingas sveikatai, o ypač naminiams gyvūnams!)
  • dažniau naudoti tokius smilkalus, kurie neturi bambukinės šerdies
  • atkreipkite dėmesį į kainą - pigiai kainuojantys smilkalai nebus pagaminti iš kokybiškų medžiagų. Geriau rečiau pirkite, tačiau įsigykite kokybišką gaminį!

Svarbu atkreipti dėmesį ir į skirtingus smilkalų kvapus bei kilmės šalį - pagalvokite kam jūs naudosite šiuos smilkalus: ar tai bus tik jūsų namų kvapas, ar jums jo prireiks meditacijai? Skirtingas kvapas skleidžia vis kitokius jausmus, todėl orientuokitės į tai ką norite pajusti!

23-209

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode