Sprogimas

Šiandien turėjęs pasibaigti mažiau taršių judumo priemonių kvietimas bus pratęstas

pratestasŠiandien, birželio 1 d., turėjęs baigtis kvietimas teikti paraiškas atsisakiusiems taršaus automobilio ir įsigijusiems el. paspirtuką, dviratį, viešojo transporto bilietą ar transporto dalijimosi paslaugas pratęstas iki birželio 10 d. 12 val.

Toks sprendimas priimtas, kadangi dėl vakar įvykusios avarijos ir sutrikusios techninės apžiūros stočių darbo ir jos informacinių sistemų veikimo bei duomenų apsikeitimo pareiškėjai negalėjo pateikti paraiškų kompensacijoms gauti.

Atsižvelgiant į tai, paraiškų teikimas pagal Klimato kaitos programos priemonę „Visuomeninio transporto ir kitų alternatyvių mažiau taršių judumo priemonių fiziniams asmenims skatinimas“ bus pratęstas iki birželio 10 d. 12 val.

Nuo kvietimo pradžios APVA gavo daugiau nei 9 tūkst. paraiškų už daugiau nei 7 mln. eurų kompensacijoms už seno ir taršaus automobilio sunaikinimą, įsigyjant mažiau taršią transporto priemonę, el. paspirtuką, dviratį, viešojo transporto bilietą ar dalijimosi paslaugas.

Kvietimo sąlygos leidžia įsigyti po 2 vnt. ekologiškų transporto priemonių, o likusias lėšas skirti viešojo transporto bilietams ar automobilių, paspirtukų ar dviračių dalijimosi paslaugoms įsigyti. Iš viso kvietimui skirta 8 mln. eurų iš Klimato kaitos programos.

Kvietimą teikti paraiškas galima rasti ČIA

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode