Sprogimas

Mažeikiuose lankosi kultūros ministras

minis21Balandžio 21 dieną Mažeikių rajone vizituoja Lietuvos Respublikos Kultūros ministras Simonas Kairys su komanda – viceministru Rimantu Mikaičiu ir ministro patarėju Sigitu Šliažu. S. Kairio vizito dienotvarkė intensyvi – jau įvyko pirmasis susitikimas su Savivaldybės atstovais, ministras taip pat lankysis ir Sedoje, Renavo dvare bei dalyvaus Žemalės bažnyčioje rengiame padėkos vakare.

Susitiko su savivaldybės vadovais

Pirmi kartai – S. Kairys pirmą kartą vizituoja Mažeikių rajone, o naujajai valdžiai – tai pirmas ministras, kurį tenka priimti. Susitikimo metu paliestos įvairios temos – nuo paveldo iki kultūros paso.

„Kultūra yra ne tik menas – tai platesnis dalykas. Mūsų atsakomybių akirtyje yra ir paveldas“, – sakė kultūros ministras. Seimo narė Laima Nagienė, kuri ir pakvietė kultūros ministrą apsilankyti Mažeikiuose, susitikimo metu džiaugėsi, kad Mažeikių rajone paveldo objektams skiriamas vis didesnis dėmesys.

„Labai svarbus kultūros ir švietimo ryšys“, – sakė S. Kairys, susitikimo metu buvo aptartas ir kultūros pasas. Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus teigė, jog tai puiki priemonė, padedanti įtraukti moksleivius į kultūrinį gyvenimą.

S. Kairys atkreipė dėmesį ir į kultūros bei meno darbuotojų atlyginimus ir akcentavo, jog savivaldybės taip pat skatinamos skirti didesnį indėlį, prisidedant prie didesnių atlyginimų kultūros darbuotojams.

Aplankys ir Žemalę

S. Kairys lankysis taip pat lankysis Sedoje, kurioje apžiūrės kultūros centrą, vandens malūną bei magaziną. Ministro laukia susitikimas su Mažeikių rajono kultūros ir švietimo įstaigų vadovais, Nevyriausybinių organizacijų atstovais, vykdančiais kultūrinę veiklą, ir KPD Telšių-Tauragės skyriaus atstovais Renavo dvaro rūmuose. S. Kairys taip pat dalyvaus Žemalės bažnyčioje vyksiančiame renginyje.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode