Sprogimas

Universiteto ligoninės vadovo konkursas sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus

dalyviuUniversiteto lygio ligoninės vadovo konkursas – Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) – sulaukė rekordinio kandidatų skaičiaus. Dokumentus dalyvauti konkurse pateikė net 10 pretendentų – visi jie po dokumentų patikrų toliau dalyvauja konkurse. Įprastai ankstesniuose universiteto lygio – Vilniaus ir Kauno – ligoninių vadovų konkursuose dalyvaudavo po vieną-du kandidatus.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad rekordinį dalyvių skaičių galėjo lemti ir siunčiama žinutė, kad sveikatos apsaugos sistema turi atsiverti kitų sričių patirčiai ir pritraukti daugiau vadovų iš kitų sektorių.

„Didesnis kandidatų skaičius  –  tai visos sveikatos sistemos pergalė, nes gero vadovavimo vaisius skins ir medikų kolektyvai, ir pacientai. Strateginė kryptis nesikeičia – atverti sveikatos sektorių naujoms idėjoms ir iniciatyvoms, kad būtų suteiktas naujas postūmis visai sistemai. Dėl reikalavimų kandidatams į vadovus pokyčių vyksta diskusijos su universitetais ir savivaldybėmis, tačiau matome kad potencialūs vadovai išgirdo žinią apie permainas“, – teigia ministras.

Šiuo metu vykstantis konkursas į KUL vadovo postą – antrasis. Pirmasis buvo nutraukta, nes nemažai potencialių kandidatų negalėjo dalyvauti dėl formalaus reikalavimo neatitikimo turėti pedagoginio vardo patvirtinimą liudijančius dokumentus.

Konkursas KUL vadovo pareigoms užimti toliau bus vykdomas atrankos komisijos, kuri, numatoma, kandidatus kvies susitikti gegužės viduryje. Daugiausia balų, bet ne mažiau kaip 6 balus surinkę pretendentai, arba vienas ne mažiau kaip 6 balus surinkęs pretendentas, pateks į antrąjį atrankos etapą ir bus kviečiamas į pokalbį su ministru. Būsimajam KUL vadovui keliami reikalavimai – užtikrinti sklandžią naujosios įstaigos veiklą, jos vystymą ir perspektyvas.

Sveikatos apsaugos ministerija inicijuoja permainas ir kitų gydymo įstaigų vadovų atrankose. Siūloma, kad pagal naująją tvarką, kandidatuojantiems į visų lygių gydymo įstaigų, jų filialų ir kitų struktūrinių padalinių vadovų pareigas, didinami vadovaujančios darbo patirties reikalavimai ir kaip privalumas nustatoma vadovavimo patirtis vadovaujant įstaigoms, organizacijoms, įmonėms ar filialams. Pavyzdžiui, universiteto ligoninės (taip pat respublikos lygmens ligoninės, kurios dalininkai yra valstybė kartu su universitetu) vadovo pareigybėms atsisakoma reikalavimo vadovaujančio darbo stažą turėti sveikatos apsaugos ar socialinių paslaugų sektoriuose bei universitetinių studijų ir mokslo srityje – kandidatais tapti gali ir kitose srityse vadovais dirbę asmenys. Šie pokyčiai sudaro pagrindą konkursuose dalyvauti didesniam vadovų skaičiui.

SAM primena, kad savo veiklą 2023 m. sausio 2 d. pradėjusi KUL – viena didžiausių gydymo įstaigų Lietuvoje, teikianti aukščiausio – tretinio – lygio medicinos paslaugas. Ligoninės dalininkai – valstybė, kuriai atstovauja Sveikatos apsaugos ministerija, ir Klaipėdos universitetas. Įstaiga sukurta sujungus tris pajūrio gydymo įstaigas: Klaipėdos jūrininkų ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę ir Palangos reabilitacijos ligoninę. Šiuo metu KUL laikinai vadovauja prof. Jonas Sąlyga.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode