Marcinkevičius




Jaunimo reikalų tarybos posėdyje aptarė jaunimui aktualius klausimus

Lapkričio 5 d. vyko Mažeikių rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdis. Aptarti rajonui aktualūs jaunimo užimtumo klausimai. Spręsta, ką būtų galima pasiūlyti ir sudominti nesimokančius, nedirbančius jaunuolius, kaip sumažinti nusikalstamumą.

Pasak posėdyje dalyvavusios Mažeikių rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio specialistės Audronės Jurdonaitės-Ostrausienės, dažniausiai nusikalsta 16–17 metų amžiaus jaunimas.

Prevencijos poskyrio specialistė pasidžiaugė, kad BĮ Mažeikių socialinių paslaugų tarnyboje veikia Vaikų dienos centras, kur vaikai gali susiburti ir užsiimti kažkokia veikla, kuri juos stabdo nuo blogų minčių ir veiksmų.

Jaunimo garantinių iniciatyvų (JGI) koordinatorė Ilona Jokubauskienė pristatė nuo spalio 1 d. VŠĮ Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centras įgyvendinamą Jaunimo reikalų departamento prie SADM ir Lietuvos darbo biržos projektą „Atrask save“. Informavo, kad projektas, kuris truks 36 mėnesius, skirtas 15–29 metų nedirbančių, nesimokančių ir mokymuose nedalyvaujančių jaunuolių (re)integracijai į švietimo įstaigas ir/ar darbo rinką. Tikslas – suteikti jaunam žmogui patraukliomis formomis ir metodais informavimo paslaugų, kurios padėtų spręsti iškylančias problemas, sudaryti palankias sąlygas formuotis jauno žmogaus asmenybei bei jo integravimuisi į darbo rinką.

Visuomenės sveikatos biuro atstovai informavo, kad nuolat rengiamos įvairios nemokamos veiklos, kuriomis skatinamas fizinis aktyvumas, taip pat vykdomos prevencinės programos ir tikrai gali rasti veiklos jaunimui.

Susirinkusieji sutarė, kad visi, bendromis jėgomis ir darbais, atsižvelgdami į jauno žmogaus poreikius, spręs jaunimo užimtumo problemas.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode