Marcinkevičius




 Japonijos supergreitasis traukinys pirmadienį buvo priverstas įvykdyti avarinį sustojimą, nes jame tarp krėslų buvo aptikta besiranganti gyvatė, pranešė vietinė žiniasklaida.

Vienam keleiviui tarp sėdynių pastebėjus 30 cm ilgio gyvatę, iš Tokijo į Hirošimą keliaujantis traukinys buvo sustabdytas, o policija turėjo sugauti šį landų keleivį be bilieto.

Nors ir atrodė grėsmingai, rudoji gyvatė nebuvo nuodinga ir nepranešta apie nukentėjusiuosius. Japonijos visuomeninis transliuotojas NHK nurodė, kad rastas roplys galėjo būti jauna žiurkinė gyvatė.

Traukinio personalas klausė keleivių, ar niekas nepasigedo gyvatės, tačiau nė vienas žmogus neatsiliepė, todėl policija vis dar ieško gyvūno šeimininko, informavo žiniasklaida.

Japonijos supergreitieji traukiniai yra žymūs dėl savo punktualumo, taigi ir šis reisas „Nozomi 103“netapo išimtimi: nepaisant incidento su gyvate, traukinys Hirošimą pasiekė nustatytu laiku.

Prieš penkerius metus supergreitajame traukinyje šalia Kioto buvo rasta vieno metro ilgio pieniškoji gyvatė. Šis traukinį sustabdęs roplys, nepaisant grėsmingos išvaizdos – juodų ir raudonų dryžių – taip pat nėra nuodingas.

Supergreitojo traukinio operatoriai draudžia keleiviams į traukinį įsinešti gyvūnų, išskyrus nedidelius paukščius ir žuvytes talpose.

Nors gana dažnos problemos, tokios bėgius apkritę lapai, gali lemti traukinių vėlavimą Didžiojoje Britanijoje, Japonijos supergreitųjų traukinių sustojimai - itin reti. Tokius sustojimus gali lemti nebent dideli incidentai, pavyzdžiui savižudybė arba žemės drebėjimas.

Tokijas, rugsėjo 27 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode