Marcinkevičius




G. Nausėda neskubės tvirtinti naujo švietimo ministro, nepaisant jam dirbti likusio laiko

prez.g.nausedaprezidenturosPrezidentas Gitanas Nausėda sako neskubėsiantis tvirtinti naujojo švietimo ministro, nepaisant to, jog iki Vyriausybės kadencijos pabaigos liko kiek daugiau nei pusmetis.

„Ieškosime tų tinkamų kandidatų, aš tikrai neskubėsiu tvirtinti naujo ministro, kol neįsitikinsiu, kad jis galės dirbti sėkmingai iki kadencijos pabaigos, nors atrodytų, kas čia per tikslas, jei liko keletas mėnesių“, – žurnalistams trečiadienį Vilniuje sakė prezidentas.

Taip jis kalbėjo iš pareigų traukiantis dabartiniam švietimo, sporto ir mokslo ministrui Gintautui Jakštui.

„Suprantu, kad švietimo sektoriuje esame sukėlę tiek netvarkos, kad, na, tikrai naujajam ministrui bus nelengva net ir tą netvarką sutvarkyti, ką jau kalbėti apie strategijas“, – teigė šalies vadovas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovo pareigas paliekantis G. Jakštas tvirtina, kad tokį jo žingsnį lėmė premjerės aplinkos asmenų duodami nurodymai, nepriimtina darbo kultūra.

Ministro teigimu, paskutinis pavedimas buvo susijęs su tarpinių patikrinimų vertinimo skale, kad tie, kas yra surinkę daugiau taškų, gautų daugiau nei maksimalų balų skaičių. Anot jo, toks pavedimas duotas „be galimybės diskutuoti“.

Premjerė Ingrida Šimonytė savo ruožtu teigė G. Jakšto paprašiusi pasiūlyti, kaip įvertinti gerai tarpinių patikrinimų užduotis išsprendusius vienuoliktokus, kad būtų ištaisytas „neteisingumo jausmas“.

Šiemet pirmą kartą pradėjus taikyti privalomą vienuoliktokų žinių patikrinimą, kurio vertinimai numatyti kaip sudėtinė brandos egzaminų rezultatų dalis, viešumoje kilo pasipiktinimas dėl per klampių ir sudėtingų fizikos bei matematikos B lygio užduočių.

Vėliau skųstasi ir kitais patikrinimais, pedagogai teigė, kad nespėjo pasiruošti pačiam procesui.

G. Nausėda tvirtina, jog naująjį ministrą surasti „turi būti įmanoma“.

„Kito kelio nėra, nes mes rizikuojame mūsų vaikų ateitimi. Gaila, kad ministras traukiasi iš posto tokiomis aplinkybėmis, bet manau, kad susidariusiomis sąlygomis tai buvo vienintelė išeitis“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar gali būti taip, jog kandidatūrą pasiūlys ir pati Prezidentūra, G. Nausėda sakė, jog „visokie variantai yra įmanomi“, tačiau pabrėžė pirmiausia norintis susitikti su premjere.

G. Jakštas darbą pradėjo pernai liepą, kai iš šių pareigų tų metų gegužę pasitraukė Jurgita Šiugždinienė. Politikė tokį sprendimą priėmė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas savivaldos politikams būdama Kauno savivaldybės tarybos nare. 

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode