Marcinkevičius




Virtualus Kazlų Rūdos savivaldybės žemėlapis – turistų ir vietos gyventojų patogumui

kazlurudaKazlų Rūda pristatė bene pirmąjį Lietuvoje virtualų savivaldybės teritorijos žemėlapį, kuriame vienoje vietoje galima rasti lankytinas vietas, poilsio objektus, prekybos vietas, viešojo transporto stoteles ir kitas naudingas nuorodas. Šiuo metu žemėlapyje apie 400 įvairių objektų, duomenys nuolat bus atnaujinami. Tikimasi, kad žemėlapis pravers ne tik savivaldybėje besilankantiems turistams, bet ir vietos gyventojams.

Idėja sukurti tokį žemėlapį kilo Kazlų Rūdos merui Mantui Varaškai, įvertinus turistų lankomų regionų patirtį užsienyje. Ten tokie žemėlapiai atstoja stendus, lankstinukus bei kitus reklamos būdus. Viešai skelbiamas tik QR kodas, kurį nuskanavus lankytojas pakliūva į žemėlapį, kuriame pažymėti svarbiausi objektai. Kazlų Rūdos savivaldybės parengtame žemėlapyje pasirinkus objektą ir nusprendus, kad reikia jį pasiekti, pakanka paspausti „Navigacija“ ir išmanusis įrenginys parodys kelią į pageidaujamą vietą.

https://map.kazluruda.lt/žmėlapyje skelbiama informacija ne tik apie lankytinas, poilsio ir pramogų vietas, bet ir apie viešąsias ir privačias paslaugas, nemokamas bevielio interneto erdves, mašinų stovėjimo aikšteles, autobuso stoteles, parduotuves, kavines, kirpyklas, taip pat ir viešuosius tualetus. Virtualiame map.kazluruda.lt žemėlapyje ne tik išskirtos turistinės vietos bei paslaugų tiekėjai, bet ir pasirūpinta navigacija su gatvės vaizdu („Google Street View“), adresu, objekto koordinatėmis, bet ir pateikiami trumpi objektų aprašymai, iliustracijos, taip pat nuorodos į esamas socialinių tinklų paskyras.

„Kiek teko domėtis, tai yra pirmas toks produktas Lietuvoje. Manau, kad tai geras pavyzdys nedideliems miestams, kuriuose tikrai yra ką pamatyti ir aplankyti bei svarbu patogiai surasti visas reikalingas paslaugas. Dideliuose miestuose žemėlapyje turbūt atsirastų tūkstančiai taškų, kuriuos jau kur kas sunkiau administruoti. O mūsų atveju jų laikui bėgant greičiausiai suskaičiuosime apie 500–600, todėl pasirūpinti informacijos aktualumu yra visai įmanoma,“ – sako Kazlų Rūdos meras M. Varaška.

Prie naujo projekto prisidėjo Kazlų Rūdos miesto Turizmo ir verslo informacijos centras, kurio darbuotojai rinko ir pateikė reikalingą informaciją apie turistinius objektus, tiek apie įvairias paslaugas teikiantį smulkųjį verslą.

Savivaldybės nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode