Parama dėkojame




Pavasarį Bugeniai vilios žiedais

bugtalkaSpalio 27 d. nemažas būrys bugeniškių, apsiginklavusių kastuvais, grėbliais, rinkosi talkon. Prie Bugenių parduotuvės pasodinta keturiolika sakurų, o autobusų stotelės teritorija pavasarį visus džiugins krokų, narcizų žiedais.

Idėja pradžiuginti tiek bugeniškius, tiek pravažiuojančius kilo Bugenių kaimo bendruomenės pirmininkui Dovydui Baubliui, kuris savo lėšomis jau buvo pasodinęs apie 300 krokų. Šiemet, laimėjus projektą „Žydintys Bugeniai“, pasodinta ne tik 1 810 krokų, 600 narcizų, bet ir Lietuvoje vis labiau mėgstamos sakuros.

Talkininkus pasistiprinti karšta sriuba bei paskanauti obuolių pyragu kvietė kaimynės Birutės iš Ruzgų. Mažieji talkininkai zujo tarp ką tik pasodintų sakurų, o vyresnieji didžiavosi savo darbu, kad kaimas vis atranda naujovių ir kasmet gražėja. Kartu išreikšdami viltį, kad ateity kaimo bendrystė tik stiprės, o tada bus galima įgyvendinti dar daugiau idėjų.

„Didžiuojuosi jog šiandien sulaukėm tokio gausaus būrio pagalbininkų. Kiekvienas atėjęs turėjo galimybę pačiupinėti kiekvieną svogūnėlį, kuris pavasarį pradžiugins tiek bugeniškį, tiek pro šalį važiuojantį. Prieš trejus metus prie Bugenių koplytėlės pasodinau pirmuosius 70 krokų, kasmet iki šios dienos pasodindavau po 80 ar 90 jų. Ir visada svajojau jog Bugeniai žydėtų jūra krokų ir pavasarį perėmus bendruomenės vairą parašiau projektą, šiandiena priartėjom prie mano svajonės. Taip pat bendruomenės gėlynuose pasipildėm tulpėmis, kurias padovanojo Genovaitė Statkienė, tad pavasarį Bugeniai žydės visais pavasariniais žiedais“, kalbėjo bendruomenės pirmininkas Dovydas, džiaugdamasis, kad tai ir bendruomenės svajonė.

Bugenių kaimo bendruomenės projektas „Žydintys Bugeniai“ finansuojamas Nevyriausybinių organizacijų veiklos stiprinimo 2023–2025 metų veiksmų plano 2.1.1.1 priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ lėšomis.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode