Cirkas




Pradėtos ardyti degusio Viršuliškių daugiabučio konstrukcijos

ardytiPirmadienį pradėtos ardyti Vilniuje degusio Viršuliškių daugiabučio konstrukcijos.

Anot sostinės savivaldybės, pradinių darbų tikslas – demontuoti sprogimo ir gaisro pažeistas pastato gelžbetonines konstrukcijas ir pakeisti jas naujomis.

Darbai bus atliekami nuo viršaus į apačią, laikantis griežtų saugumo reikalavimų. Bus išmontuotos butų ir laiptinės konstrukcijos iš pastato vidurinės dalies.

„Šie darbai yra būtini atkuriant saugią ir gyvenimui tinkamą aplinką daugiabučio gyventojams. Siekiame, kad nukentėję namo gyventojai dar šiemet sugrįžtų į savo namus“, – savivaldybės pranešime cituojamas Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Du sprogimai ir gaisras Viršuliškėse esančiame daugiabutyje kilo sausio pradžioje, jo metu žuvo du žmonės – nepilnametis ir suaugęs asmuo.

Baigus pažeistų konstrukcijų demontavimo darbus, bus vykdomas išorinių sienų, perdangų, stogo, laiptinių konstrukcijų bei langų atstatymas. Rangovas įsipareigojo atlikti daugiabučio namo avarinės būklės pašalinimo darbus per keturis mėnesius.

Darbai finansuojami draudimo bendrovių, Vyriausybės rezervo, Vilniaus miesto savivaldybės bei gyventojų lėšomis. Pastato avarinės būklės pašalinimo darbų vykdytojas – bendrovė „Veikus“.

Daugiabučiam namui atstatyti prireiks maždaug 1,24 mln. eurų. Iš jų apie 950 tūkst. eurų kainuos pastato avarinės būklės šalinimo darbai.

Daugiabutis atstatomas Vilniaus savivaldybės, Vyriausybės, draudimo kompanijų ir gyventojų lėšomis. Dar iki prasidedant atstatymo darbams savivaldybė skyrė apie 360 tūkst. eurų vertės paramos. Lėšos skirtos nukentėjusių gyventojų kompensacijoms, kambarių gyventojams nuomos ir gyventojų maitinimo išlaidoms, avarinės būklės pastato apsaugai, perdangų sutvirtinimui, teritorijos tvarkymui.

Atstačius namo konstrukcijas bus montuojamos namo inžinerinės sistemos. Šiuos darbus organizuos viešoji įstaiga „Atnaujinkime miestą“.

Dėl įvykusio gaisro be pastogės iš viso liko 57 namo gyventojai, dalis jų persikraustė į socialinius būstus. Nelaimės priežastis dar tiriama.

Tyrėjams įvykio vietoje radus degių medžiagų pėdsakų, prokuratūros atstovai skelbė tiriantys pagrindinę versiją, kad sprogimą žuvęs buto savininkas galėjo sukelti tyčia.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode