Cirkas




Trišalė taryba nesusitarė dėl būsimo minimalios algos dydžio

pin4578Vyriausybės, darbdavių ir darbuotojų interesams atstovaujanti Trišalė taryba antradienį sutarė, jog minimalią mėnesio algą (MMA) nuo 2024 metų sausio reikia didinti, tačiau sutarimo dėl jos dydžio nepavyko pasiekti.

„Nuomonės išsiskiria darbdavių ir darbuotojų, sutinkame, kad reikia didinti, bet nesutinkame dėl skaičiaus, kiek, tai aš siūlau šiandien fiksuoti skirtingas nuomones. Trišalė taryba nepateiks Vyriausybei išvados, ne pirmas kartas būtų“, – antradienį tarybos posėdyje teigė socialines apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Šilinskas.

„Pirma – MMA turi didėti, antra – darbuotojų pozicija yra 1070 eurų, darbdaviai nepritaria ir siūlo 1016“, – būsimą tarybos išvadą įvardijo V. Šilinskas.

Didžioji dalis profesinių sąjungų palaikė tarybos prieš kelerius metus pasiektą susitarimą ir siūlė MMA nuo kitų metų didinti iki 1070 eurų, kad ji sudarytų 50 proc. vidutinio darbo užmokesčio (VDU).

Tuo metu verslas, argumentuodamas sunkia ekonomine situacija, norėjo remtis Lietuvos banko (LB) pasiūlymu ir šį santykį pasiekti per dvejus metus – 2025 metais minimalią algą didinti 10 proc. iki 1016 eurų, o 2026 metais – dar 10,5 proc. iki 1123 eurų.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode