Cirkas




Naujai išrinktiems europarlamentarams įteikti pažymėjimai

europarlamentaraiVyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį įteikė Europos Parlamento nario pažymėjimus naujai išrinktiems europarlamentarams.

Birželio pradžioje Lietuva išrinko 11 politikų penkerių metų kadencijai.

Europarlamentarais tapo konservatoriai Rasa Juknevičienė, Andrius Kubilius, Paulius Saudargas, socialdemokratai Vytenis Povilas Andriukaitis ir Vilija Blinkevičiūtė, liberalas Petras Auštrevičius, Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) lyderis Petras Gražulis, demokratas Virginijus Sinkevičius, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Waldemaras Tomaszewskis, „valstietis“ Aurelijus Veryga, Laisvės partijos deleguotas Dainius Žalimas.

Penki iš jų Europos Parlamente dirbs ne pirmą kadenciją.

„Viskas tvarkoj, tik su ta lyčių lygybe nėra gerai, iš 11 tik dvi (moterys), bet tikiuosi, ateityje pasitaisysime“, – atsiimdama pažymėjimą replikavo V. Blinkevičiūtė.

Vėliau žurnalistams ji sakė Europos Parlamente padėsianti visiems naujokams iš Lietuvos, kurie paprašys pagalbos, ir vylėsi, kad kai kurie jų nedarys cirkų Briuselyje.

„Tikrai visą laiką mielai padėsiu, patarsiu, parodysiu, pavedžiosiu, pasakysiu, ko nedaryti. Jau vienam iš mūsų pasakiau, (...) kad geriau tu čia netriukšmauk“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Liberalas Petras Auštrevičius naujiems kolegoms linkėjo negailėti pastangų darbe.

„Turime labai rimtą situaciją, mes čia stovime, fotografuojamės, o netoliese vyksta karas, grėsmė tikra, galbūt net auganti. Aš linkiu, kad visi žaistų, nesvarbu, kokioje pozicijoje, nesvarbu, kokioje frakcijoje jie benusėstų Europos Parlamente, bet reikia dirbti, reikia stengtis ir ne vien tik fotografuotis“, – sakė jis.

Atsiimti pažymėjimo neatvyko P. Gražulis, V. Sinkevičius, W. Tomaszewskis ir D. Žalimas.

„Jau dirba Briuselyje“, – juokavo VRK vicepirmininkas Andrius Puksas.

Pirmasis Europos Parlamento plenarinis posėdis numatytas liepos 16 dieną.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode